Pagina's

zaterdag 7 juli 2012

snoeien in de tuin....................

In het voorjaar kijken we de planten uit de tuin en nu lopen we alles weer te snoeien en uit te trekken om dat het te veel word. Zo zijn we altijd druk in onze tuin, maar zo lekker bezig zijn met dit weer is geen straf en het word weer zo netjes. Alleen jammer dat het elke keer weer hoekjes zijn, tuin is te groot om in een keer op te ruimen en te vegen en zo. Maar ik ben weer helemaal blij de vier vakken in de voortuin zijn weer gesnoeid, vind ik altijd een hele klus..........................

Weer een nieuwe klus de boom in het midden moet er weer uit, hij is dood en moet terug naar de kweker, krijg een nieuwe want hij heeft schade gehad van de vorst in het voorjaar en het daarom niet gered.
En de vakken wil ik weer opnieuw inplanten, want er staat niet veel bezonders meer in, de rozen op stam zijn ook bevroren geweest en worden nooit meer mooi, dus weer plannen maken in het nieuwe seizoen.
De loofgang weer het dode hout verwijderd en gesnoeid en opgebonden, dus weer netjes....................

Ja het begint netjes vol te groeien, moet toch een paar jaar staan voor het wat lijkt en er over begint te groeien, er zit nog van alles in de knop in de klimplanten dus ik laat me nog verrassen.
Het klimop boogje bij de vijver ook weer gesnoeid, dus weer netjes. Er zat nog veel dood blad in de klimop binnenin van de vorst, dit er zoveel mogelijk tussen uit gehaald, nu die weer zo lekker groeit.................
Paar weken terug de roos new down in de voortuin dikke stam uitgeknipt, maar hij had allemal nieuwe uitlopers op de end plek en kijk eens hij staat te bloeien, komt weer goed, die ben ik niet kwijt dus..........
Zo en nu een lekker bakkie munt-thee uit eigen tuin, lekker pepermunt heerlijk fris.
Tot de volgende keer weer........................................

3 opmerkingen:

 1. Zo, jij bent ook weer lekker bezig geweest in de tuin. Leuke voortuin heb je met die grote spiraalbuxussen met nog een bol er boven op.
  Is tenminste weer eens iets anders.
  Fijne zondag en groetjes aan Tessa en Rambo.
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een heerlijke tuin. écht genieten. liefs, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook een bezoek gebracht aan jou Blog en die mag er zijn Connie! Wat een prachtige tuin heb je... wow, en ik zie dat je aan quilten doet. Ik ben ook begonnen en ben al een tijdej met hexagonnen bezig, ik wil er een sprei van maken. succes met je naai en tuinwerk. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen