Pagina's

vrijdag 7 december 2012

Weer wat quilte-rigs...............

De bee bij Cuny dinsdag was al een beetje sinterklaas..................had mijn quiltvriendinnen verrast met een mooie amerilistak met groen. December vind ik echt zo'n geef maand, toch, Lekker genieten hoe je een ander kado-tjes kan geven. Ja ze waren allemaal blij verrast, maar je mag toch laten blijken hoe blij ik met ze ben. Ja de laatste jaren alleen zonder mijn Adri, was echt verwerken en overleven en proberen van elke dag een fijne dag te maken voor mij en mijn jongens. Nu het laatste jaar weer alles op de rit denk ik, vermaak me erg goed met mijn quiltgroepjes en vriendinnen. Dus ben weer graag thuis bij mijn huisdieren, maar toch ben je alleen. Nu jongste zoon weer thuis woont en gesprekken over en weer gaan en hun zeggen ma weltrusten en tot morgen zit ik nog wel eens te hikken van............kon ik nog maar met je praten over onze jongens enz. Ja heb geloof ik een december dip, ben erg verdrietig de laatste tijd, mijn quiltvriendinnen zeggen ga je nu alles verwerken, ja misschien, weet het ook niet. December was altijd Adri's maand van kerstboom, veel kaarsjes, lampjes in de tuin en veel gezelligheid samen met ons gezin en ja dat komt niet meer terug.............moet ik jullie hier in delen, ja misschien schrijf ik het van me af.
Maar we gaan door en blijven van elke dag het beste maken, ben echt helaas niet de enige.
Dus hier wat foto's van de bee bij Cuny.......................
 Cuny is bezig met de cameliot, wat mooi he die cirkels, allemaal gemaakt op haar machiene............
 Kijk zei Wil gemaakt voor mijn kleindochter, als die af is brengt ze hem naar haar dochter in israël, zo vrolijk die kleurtjes..............
 En al heel lang was ze dit quiltje kwijt en vond ze hem opgevouwen tussen de zwarte lapjes, maar hij is nu gedubbeld en kan worden afgemaakt................
 Woensdagmiddag liet Ella haar kerstquiltje zien, dit patroon hebben we gekregen in Zuid-Beyerland..........erg leuk zo als ze hem hier heeft gemaakt.........................
 En deze week weer twee blokken gemaakt van mijn SBS-quilt.....................
 Donderdagavond komen ze altijd bij mij quilten en liet Gertje haar borduurwerk zien, echt mooi gemaakt, ze gaat er placemats van maken................
Van haar mocht ik dit boek lezen en vond het echt een aanrader voor quilsters, zo leuk en gezellig kerstboek........................ Ja zei Wil tijdens de koffie, gister kwam sinterklaas en bracht dit, ik zat aandachtig naar haar te luisteren en dacht laat zien wat je gekregen hebt, leuk.....................maar toen kwam er een breekbaar parket uit haar tas met een gedicht enne.........................het was voor mij, ach Wil wat lief joh, kijk dan wat ik kreeg, leuk he.....................
Een quilt.........muis.........haha, zie je we hebben allemaal op onze manier iets in die warme december-maand.
En daarom ben ik zo blij met mijn quiltvriendinnen, ja jullie allemaal.
Bedankt voor jullie gezellige quilt avonden, onze lach en een traan onder elkaar, gewoon wat moet een mens zonder andere mensen...............toch.

9 opmerkingen:

 1. Conny, ik begrijp best dat december moeilijk kan zijn, zeker als je een dierbaar persoon moet missen. Je gedachten dwalen af naar de tijd dat je nog samen was en alles samen deelde.
  Dapper dat je het hier durft te schrijven...en dat je zo goed wordt opgevangen door je vriendinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Conny,fijn dat je zulke vriendinnen om je heen hebt. Ze maken het draaglijker, maar het verdriet zal toch af en toe de kop opsteken, laat het maar toe en laat je tranen gaan. Ik sla even virtueel een arm om je heen. Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Conny herinneringen zijn er om te koesteren en het missen ervan doet wel eens pijn.Je laat mooie dingen zien en de muis moet die werken als plomp?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Conny,je mag het best met ons delen want het is moeilijk om altijd maar flink te zijn.Fijn dat je zulke lieve vriendinnen om je heen hebt waar je je verhaal aan kwijt kunt.
  Ik zal een kaarsje voor je branden.
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel veel liefs van mij voor jou, fijn hoor dat je met je vriendinnen kunt lachen en huilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Conny, schrijf het maar lekker van je af als dat helpt hoor. En het blijft waar,het is fijn dat je zulke fijne lieve quilt vriendinnen hebt waar je alles tegen kunt zeggen, soms is dat gewoon nodig.!!
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zonder af te doen aan je verdriet, is het een moeilijke maand voor veel mensen, vooral als ze een geliefde missen, en zoals jij het omschrijft dat je deze maand met feestelijkheden niet meer samen kunnen doen. En ik denk ook voor heel veel mensen die op een andere manier alleen zijn.
  Ik vind het heel dapper van je dat je steeds weer doorgaat en fijne vriendinnen hebt, waar je samen dingen mee kunt delen.
  Ik wens je heel veel moed voor deze maand!
  En wat een prachtige dingen zijn jullie weer aan het maken!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed dat je over je verdriet schrijft, ik hoop dat het je wat helpt. Het is een geluk dat je van die fijne quiltvriendinnen hebt waar je veel dingen mee kunt delen.
  Dan heb je je jongens en dieren en ook je virtuele vriendinnen. Wij wensen je allemaal het beste om deze maand door te komen.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja de decembermaand, dan zijn we als familie vaker bij elkaar en vooral dan voelen het gemis van degene die niet meer bij ons zijn, sterkte en geniet van je hobby en van degene rondom je!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen