Pagina's

zondag 3 juni 2012

Plantjes-markt en tuinen...............

Gister vertrok ik om half tien richting Marja om haar op te halen, we gingen naar Hernen, daar was een plantjes markt. We troffen zelfs nog mooi weer, met een zonnetje, de jassen bleven heerlijk in de auto. Er waren weer heel wat kraampjes te bewonderen met plantjes. Heerlijk samen neuzen tussen de plantjes. De markt is elk jaar in de Kasteeltuin van Hernen. Weer heel veel kwekerijen komen er op af. Af en toe met ze aan de praat en natuurlijk komt dan de korte maar strenge vorst van de afgelopen winter te spraken, want wij zijn planten kwijt in onze tuin, maar natuurlijk de kwekers ook.
In de binnenplaats van het kasteeltje koffie gedronken samen en weer verder gegaan met onze gesnuffel. We kwamen nog meer leden van onze tuinclub tegen, leuk even kijken bij elkaar wat we gekocht hebben natuurlijk. Gezellig was dat weer.
Mooie kleur he, deze iris. Deze plant zag ik in een tuin in Beusichem die dit weekend open tuin hadden, namelijk De Betuwe tuinroute. Vorig jaar deed deze tuin voor het eerst mee, had ik onthouden, een leuke tuin, leuke plantjes te koop en deze tuinvrouw quilt ook en heeft ze tentoon hangen in haar tuin, prachtig hoor. Natuurlijk even met deze tuinvrouw gekletst over onze gezamelijke hobby quilten. Zij maakt voornamelijk kleine quiltjes, heel leuk.
Maar haar tuin was ook leuk en gezellig, met veel soorten planten en veel klimplanten langs stokken en zo voort, midden in de borders, weer goed gekeken en zelf ideeën op gedaan, natuurlijk.


Weer in mijn auto-tje gestapt en naar Culemborg gereden daar was aan de dijk ook een tuin te bezichtigen, weer plantjes te koop, o o we konden onze lol niet op. In deze tuin had ik vorig jaar een hangend viooltje gekocht, maar deze was zelfs in de kas nog bevroren, dus ik ging voor een nieuwe, maar helaas hier waren ze ook bevroren, dus ze hadden er maar enkele in eigen tuin natuurlijk, dus volgend jaar weer................
De geit bij dit huis heette ons samen met zijn vrouwtje welkom in de tuin.......................
Het deel van de tuin met heggentjes en dan een boomgaardje met de kikkerpoel erin, leuk hoor............
We hebben weer genoten en je wil mijn achterbank in de auto niet zien, al die planten in tasjes van ons samen..............................
Erg he, maar wel leuk.........................................