Pagina's

woensdag 8 augustus 2012

Vingerhoedjes...........................

Al heel veel jaren spaar ik vingerhoednsjes als aandenken waar we geweest zijn. Toen we in de kamer ooit de meubels hebben verplaats zijn ze plat weg gelegd om een nieuw plaatsje in huis te krijgen. Toen ik aan mijn zoon liet weten dat ik ze wel in het trappengat wilde hebben, vond hij dat geen goed idee. Als je er langs moet met iets groot wat naar boven moet of zo, schep je de vingerhoedjes eruit hoor, zei hij. Hij beloofde om er plastic plaatjes voor te maken, om de letterbakken af te sluiten. Dus eindelijk vanmiddag was het zo ver. Plastic plaatjes laten zagen op maat in de winkel. Plastic stripje er langs gemaakt waar ze tussen geschoven konden worden en dicht zijn ze de letterbakken. Opgehangen in het trappengat en er vanmiddag zelfs nog een gevonden in de snuffelhal.........................
Dit is de eerste letterbak die we als gezin, dus met ons viertjes vol hebben gespaard. Al de dagjes uit en vakantie's van toen de kids nog klein waren en mijn Adri nog leefde zitten hier in. Hij was op een paar vakjes na vol toen Adri overleed. Dus de volgende letterbak is van een heel ander tijd in mijn leven. Hier de uitjes zonder Adri en nu ook zonder zoons, dus mijn eigen uitjes. En nog een enkele van gezamelde uitjes met de jongens.
En nog een kleinere letterbak nog leeg.
Maar vanmiddag zelf nog zo'n grote letterbak
gekregen. Deze moet nog wel op geknapt worden.
Maar er is nog plaats voor hem open naast de andere twee.
Dus ik kan weer vingerhoedjes gaan zoeken voortaan.
In de vakantie in texel had ik er maar een meegenomen met texel erop en een zee meeuw.
Deze was dit jaar nieuw zei de verkoopster, dus kan hem nog niet hebben.
Het klopte, ik had hem nog niet.
Maar ze zijn allemaal weer met een sop doek door mijn hand gegaan vanmiddag, leuk al die herinneringen die dan weer boven komen.
En bij sommige de vraag ben daar ook geweest en wie heeft die voor mij mee gebracht????????
En beneden staat ook nog een stolpje met de vingerhoedjes
Van aap, noot, mies daar ontbreken er nog een paar van, daar moet ik nog eens voor op zoek gaan. Dan is deze ook eens kompleet.......................
Zo dus dit was weer wat we vandaag hadden gedaan.
Ja en nog een leuk idee voor in de toilet voor bereid, als dat klaar is laat ik jullie dat ook weer van mee genieten natuurlijk.
Tot het volgend blogje weer................................