Pagina's

vrijdag 28 september 2012

Appliceren...............

O o niet te geloven ben vier quilts aan het maken met appliceer werk.
De sunbonnet sue van japanse stofjes, van Serendipity. Deze is helemaal bij met een blokje in de maand goed te doen. Dan zijn we vorige week bij de SWO bee met zijn allen begonnen aan een sunbonnet seu- kalender dus elke maand een blokje, kijk maar hij is al af.....................


 Op de swo is Gertje hem al een tijdje aan het maken, ze heeft al een paar blokjes af en geeft ons nu elke maand een blok als patroon mee. Bijna iedereen deed mee en we maken ze 18 cm groot, dus lekker klein.
En eens in de maand is goed te doen..........................
Maar Cuny geeft ons een bom door met allelei huisjes een boom enz, ben met het derde blokje bezig, kan ik zelf mee door gaan, tot en met het maken van de boom en daarna is nog een verrassing wat het gaat worden..
Zijn ook maar kleine blokjes en de boom komt op vier blokken, dus dit is nog niet duidelijk hoe het precies gaat worden.
En bij Cuny op de bee zijn er ook begonnen aan AQuilters live here, ook appliceren toevallig.................
 Op donderdag avond komen er altijd bij mij thuis een paar quilt vrindinnen gezellig quilten. Ben gister avond weer iets verder gekomen, de blaadjes lekker priegelen en de raampjes en kleine boom zit er weer op, weer een eindje verder, dit is een van de grootste blok van deze quilt, maar kan ik aan eigen tempo aan werken.....................


 Cuny zelf heeft de blokken al af en de top in elkaar zitten, ze moet nog de kleine details erop borduren. Ze was er al een poosje geleden mee begonnen.
Maar ik vind dat appliceren eigenlijk zo leuk, ben ook maar mee gaan doen......................
Ja en mijn borduurwerk is af en kan ik nu op de naaimachine verder in elkaar zetten.
Dus ik hoop hem deze week af te hebben en laat ik jullie hem weer zien.
Maar voor nu alvast een fijn weekend......................................